Voor jezelf 

Ieder levensverhaal is uniek en de moeite waard om gehoord te worden. Wanneer je de kans krijgt jouw verhaal te vertellen, kom je gaandeweg de rode draad van je eigen leven op het spoor. Over welke thema’s struikel je regelmatig, maar ook: wat zijn jouw krachtbronnen? Waar haal jij je inspiratie vandaan? 

Alleen al het mogen vertellen van je levensverhaal kan helend en verhelderend zijn. Wanneer dit verhaal dan ook nog aan het papier wordt toevertrouwd heb je een kostbaar document in handen, dat je nog regelmatig zult nalezen, maar wat je ook naar believen kunt aanvullen en aanpassen. 

 

Als cadeau, bijvoorbeeld aan je ouders 

Kinderen vinden het vaak lastig om hun ouders persoonlijke vragen te stellen over hun levensloop en vooral over de manier waarop zij betekenis gaven en geven aan hun leven. Zij staan hiervoor vaak te dichtbij. Toch zou het jammer zijn wanneer het verhaal van je ouder(s) verloren zou gaan. Het laten opschrijven hiervan kan zowel voor je ouder(s) als voor jezelf een uniek en waardevol cadeau zijn.

 

Wijk niet af 

  

hoe hij ook loopt, 

ook al val je, 

verdwaal je, 

  

stap voor stap 

je eigen weg gaan. 

Om jezelf niet te verliezen. 

  

Zoveel verhalen. 

Maar het enige dat zinvol is: 

je eigen verhaal. 

  

Schrijf het, leef het, 

woord voor woord. 

  

Vervreemd niet 

van het meest kostbare, 

wijk niet af van je naam. 

  

Hans Bouma 

Hoe ik werk: 

  • Met wat u mij vertelt ga ik vertrouwelijk om. 
  • Het samen schrijven van een levensverhaal kan alleen wanneer sprake is van wederzijds vertrouwen en het hebben van ‘een klik’. Mocht tijdens een eerste gesprek blijken dat er onvoldoende basis is om samen verder te gaan, dan bereken ik alleen de reiskosten. 
  • Het gesprek zal plaatsvinden bij u thuis of op een gezamenlijk gekozen locatie. 
  • Het conceptverhaal wordt aangepast totdat de verteller er tevreden over is. 
  • Het verhaal zal op papier en desgewenst ook digitaal worden aangeleverd. 
  • Ook wanneer het laten schrijven van een levensverhaal een cadeau is bepaalt de verteller wie er inzage krijgt in het uitgewerkte verhaal. 

Voor het schrijven van een levensverhaal (inclusief maximaal twee gesprekken) reken ik  € 400,00 incl. BTW. Daarbij vraag ik een reiskostenvergoeding a € 0,25 per km. Het is altijd mogelijk om extra gesprekken aan te vragen. Het tarief is dan € 50.00 per uur incl. BTW en excl. reiskostenvergoeding.  

 


Voor jezelf 

Het laten schrijven van een persoonlijk gedicht is een eigenlijk een tussenvorm tussen het laten schrijven van een levensverhaal en een begeleidingsgesprek. 

In één gesprek is het natuurlijk niet mogelijk uw hele levensverhaal in beeld te krijgen. Wel proberen we samen te kijken naar wat er op dit moment in uw leven speelt: wat nu voor u belangrijk is, waar u nu mee worstelt, maar ook hoe dit verband houdt met uw levensloop. 

Na afloop probeer ik de essentie van wat wij samen besproken hebben in een gedicht te vangen. Dit gedicht zal worden geschreven in het Nederlands of in de streektaal (afhankelijk van uw voorkeur). 

Met het schrijven van een persoonlijk gedicht heb ik inmiddels al veel ervaring opgedaan, waarbij mensen eigenlijk altijd in positieve zin geraakt werden. Het geeft hen het gevoel dat ze er mogen zijn, dat hun leven er toe doet en dat hun gevoelens serieus genomen worden. Een persoonlijk gedicht geeft je een nieuwe, positieve kijk op jezelf. 

Als cadeau 

Het laten schrijven van een persoonlijk gedicht is een uniek en waardevol cadeau, dat stof kan bieden tot persoonlijke en inhoudelijke gesprekken.

Hoe ik werk:

  • Met wat u mij vertelt ga ik vertrouwelijk om.

  • Een persoonlijk gesprek, waarop het gedicht is gebaseerd, kan alleen wanneer sprake is van wederzijds vertrouwen en het hebben van ‘een klik’. Mocht aan het begin van het gesprek blijken dat er onvoldoende basis is om samen verder te gaan, dan bereken ik alleen de reiskosten.

  • Het gesprek zal plaatsvinden bij u thuis of op een gezamenlijk gekozen locatie.

  • Het gedicht wordt u na het gesprek binnen 10 dagen toegestuurd of thuisbezorgd.

Voor het schrijven van een persoonlijk gedicht (inclusief een gesprek a een uur) reken ik  € 65,00 incl. BTW en een reiskostenvergoeding a €0,25 per km. Het is altijd mogelijk om extra gesprekken aan te vragen. Het tarief is dan € 50,00 per uur incl. BTW excl. reiskostenvergoeding.