Wanneer u niet (meer) bent aangesloten bij een kerk, maar toch graag een persoonlijk gesprek zou willen over uw situatie, wanneer u graag uw levensverhaal wilt vertellen of wanneer u worstelt met zingevingsvragen of rouw, dan ben ik bereid samen met u (een tijdje) op weg te gaan.

Als uitgangspunt van het gesprek neem ik uw persoonlijke zingevingskader. Samen gaan we vanuit die basis op zoek naar betekenis en troost in ritueel, woord, gebed of symbool. Het maakt daarbij niet uit of u protestant bent of katholiek, humanist, ietsist of agnost en of u zich orthodox voelt of vrijzinnig. Wat voor u wezenlijk is is het uitgangspunt van ons gesprek. 

Hoe ik werk: 

  • Met wat u mij vertelt ga ik vertrouwelijk om. 
  • Mijn hulp wordt veelal ingeschakeld op belangrijke en/of kwetsbare momenten, waarop wederzijds vertrouwen en het hebben van ‘een klik’ essentieel zijn. Mocht tijdens een eerste gesprek blijken dat er onvoldoende basis is om samen verder te gaan, dan bereken ik alleen de reiskosten. 
  • Het gesprek zal bij u thuis of op een gezamenlijk gekozen locatie plaatsvinden. 
  • U bepaalt zelf of u één of meerdere gesprekken wenst. 

Mijn tarief voor een gesprek van een uur is € 50,00 incl. BTW. Daarbij vraag ik een reiskostenvergoeding a €0,25 per km. 

 

 

Aarde, mijn aarde, mijn moedershuis 

Levenslang moet ik wennen
aan de aarde
leren lopen
op de grond
waaruit ik genomen ben
afleggen
wat niet bij mij hoort
Iedere stap liefhebben
de diepte in
pijn en weerstand
weg laten vloeien
en opdiepen
de sappen van het leven

langzaam op haar ritme
moet ik grond en vuur worden
taal en teken
licht en glimlach
vrede
en haar voorgoed bewaren 

Frits Bakker

Aarde, mijn aarde, mijn moedershuis 

Levenslang moet ik wennen
aan de aarde
leren lopen
op de grond
waaruit ik genomen ben
afleggen
wat niet bij mij hoort
Iedere stap liefhebben
de diepte in
pijn en weerstand
weg laten vloeien
en opdiepen
de sappen van het leven

langzaam op haar ritme
moet ik grond en vuur worden
taal en teken
licht en glimlach
vrede
en haar voorgoed bewaren 

Frits Bakker